Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppståndelsen och undergången



Området avspärrat
i skydd av havet
ett outgrundligt,
ett iris.

Ett drömskt insegel,
hjulspår fotavtryck.
ristningar,
dofter och tecken
på liv.

I vinden
och i luften,
där inne i själva kärnan
hörs ditt hjärta slå än.

Mellan osynliga
svarta ridåer,
långt långt efter
vår undergång,

studsar det
och far planlöst
i alla riktningar
likt en dov tonart
från sin jordaxel.

Långt långt före
nästa explosion.
Först då upphör det
till intet.
Först då




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-03 15:14



Bookmark and Share


  Viksten
En väldigt bra dikt
Mycket bra
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg