Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu vill jag fly iväg med nattens vind

Nu vill jag fly iväg med nattens vind
För alltid glömma vart jag är och vem
Ja, se hur natten river vid min kind
och viskar bryt nu upp ditt tomma hem.
Som stjärnor när de släcks av ljuset tänt
Så dränks vi alla bort i dagens glans
Sen faller mörkret, som om inget hänt
Och visar att vi går mot ingenstans
Men dock det vackert är när dagen dör
Långt borta där vid horisontens rand
När den går dit och sen sig själv förgör
Och hela himlen står i blodröd brand
Om inte rädslan hinner upp ifatt
Så vill jag nu som dagen bli till natt




Bunden vers (Sonett) av ErikVilliam
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-07 20:03



Bookmark and Share


    snöö
Fint dikt, som jag tyckte mycket om att läsa.
2018-10-14

  anathema VIP
Mycket fin klassisk ton, och korrekt utförd. Fint att läsa!
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

ErikVilliam