Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vet du om

 

Vet  du om att du är

som den klaraste droppe

i sommarens regn

och som en krusning

på spegelblank sjö?

 

Vet du om att du är

som en smekande vind

en vacker stilla dag

och en tindrande stjärna

i den mörka natten?

 

Vet du om

att droppar blir pölar som växer sig stora

till kristallklara sjöar och mäktiga hav

och att en krusning på havet bildar vågor

som får skutor att gunga?

 

Vet du om

att en vind kan blåsa till orkan

och få träden att vördnadsfullt buga

och att stjärnor som förenas

bildar vintergatans mönster?

 

Vet du om att just du

kan bygga stora hav,

få vindar att blåsa,

och haven att storma?

 

Vet du om att just du

att vara den du är

 

tänder ett ljus

som lyser i natten?

 




Fri vers av Nessie
Läst 2116 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2006-06-14 16:18



Bookmark and Share


  Marreb
Jättefint!
2008-02-18

  Starfish
Men åh, vad du är poetisk! Var hittar du alla orden?
Djupt imponerad väninna...
2007-03-19

    Mejja
Oooo vad glad jag är att ha hittat in bland dina dikter.
Poesins poesi finner jag här.

Denna är underbar från början till slut. Så fulländad! Så vacker!
Sparas genast som favorit.
5++++
2006-08-02

    Cajsa
Mycket fint skrivet! Tycker om denna jättemycket! 5:an är din! Kram!
2006-06-14

  Fredrik Stillesjö
Hej Nessie!

En fullpoängare verkligen som jag bokmärker. Nu vet jag om i alla fall. Hälsar vännen Fredrik
2006-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Nessie
Nessie