Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nattlampans sken




I nattlampans sken
ser du
en gestalt kura
i fåtöljen bredvid
sängen
Hans ögon är
så mörka
att du vill stryka
med handen
över det svarta
sammetslena
men det vågar du
inte
med tanke på
den makt
som regissör
över
nattens scenario
han äger
Nu ställer han
frågan som ställs
varje sen kväll:
- Har du några
önskemål?
och tar sedan fram
sitt skissblock
Ditt svar
blir detsamma
som varje kväll:
- Låt mig vakna
utvilad bara så är
jag nöjd
I samma stund du avgett
svaret blir kroppen orörlig
och själen sjunker sakta
ner i drömsjöns ljumma
svarta vatten
Därefter ser du dig själv
simma, med långsamma,
kraftfulla tag
Längre och längre ut
i natten








Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-12 10:18



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, som en strålande stjärna på poeternas himmel!
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP