Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om panikångest


Tysta poeters möte

Oktoberdagen i min hand.
En blek stillhetssol
med känslan av att något brister.
Sommarens sista dans i löven.
Fotsteg på trötta ängar.
Rådjursögonmöte
för en blyg sekund.
Livet håller andan
i väntan på
ett försvunnet leende.

Skör är sedan dagen
då regnet faller,
såsom jag.
En välbekant känsla,
en lång vänskap,
jag blir åter barnet som inte fanns
och mötet
med den tysta poeten
får hjärtat att slå extraslag
och
handen att fånga orddroppar
i regn.

Copyright text och bild/ÄNGLAÖGON




Fri vers av Änglaögon
Läst 590 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-10-18 18:56



Bookmark and Share


  Stisse
Så underbart att få ta del av din text.
Det är ett vemod som berör. "Fånga orddroppar i regn" ryser när jag läser denna fullödiga poesi.
2018-12-19

  Linda CH VIP
Berörande och vacker text.
2018-12-03

  Annaemi VIP
Skört och fint skildrat, väcker ömhet.
2018-11-09

  Niclas Petersson VIP
Ångesten i nytt perspektiv. Smärtsamt. Vackert. Välbekant.
Gillar.
2018-11-08

  Anya VIP
Oj. Detta var vackert med ångesten i bakgrunden. Tycker om bilderna du skapar. Tycker särskilt om:

Skör är sedan dagen
då regnet faller,
såsom jag.
2018-10-29

  Maiah VIP
Så vackert i ord och inre bilder
2018-10-20

  Blåbäret
Skörhetens inväntan pendlar men allt går ändå framåt på något märkligt sätt. Må leendet återvända till sin hemvist och stråla i all uppriktighet och barnslig glädje.
Otroligt fint skrivet.
2018-10-19

  bittemi VIP
Så fin!
2018-10-19

  morgonstjärna VIP
så vackert och skört.
2018-10-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag har själv haft panikångest. Men det var så man upptäckte att jag hade kärlkramp. Så panikångesten var inte enbart av ondo.
2018-10-18

  Larz Gustafsson VIP
Är de kväkare?
2018-10-18

  Peter Olausson VIP
Fin!
2018-10-18

  S~A •••
Wow
2018-10-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text!

"jag blir åter barnet som inte fanns"
Starkt berörande.
2018-10-18

  HenrysDotter
Underbar!
2018-10-18

  ULJO
Briljant denna fina
2018-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon