Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt manus

Ögnar jag
genom
mitt livs manus

ägnar jag mig
åt mitt
eget partitur

i ett slott
eller ett slitet
radhus

ska mitt liv
gå i moll
eller dur

vad är ont
vad är gott

söker jag
mening
och livskvalité

brottas med
motstånd

men saknar
förmåga
att höra och se

vad är verkligt
värde

vad är lättnad
vad är plåga

vad är framgång
och motgång

vad är fel
vad är rätt

att livet lärde
mig se
på olika sätt

men hur gör man
en snygg sorti

då glömmer jag lätt
att min död en gång
ska bli

som en enkel
blombukett




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 249 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-27 16:08



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Så summerar en livsklok människa sitt liv och håller öppet för många fler sätt att betrakta. Den etiska frågan pekar mot det som endast kan uppnås genom erfarenhet, de många perspektivens personliga blick. Då neutraliseras slutets drama, böjer knä inför det mogna accepterandet.
2018-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren