Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt som finns

Allt som finns
är berättelse

även det som
aldrig har funnits
ej heller kommer att finnas

utom som en
möjlig tanke

är en berättelse

drömmar tänjer
länkar samman
oförenliga
berättelser

från det allra minsta
till det allra största

det mest obetydliga
till det helt avgörande

allt liv all materia
är inget annat
än berättelser
i berättelsen

vetenskapen
med sina upptäckter
och evidensstyrkta
utsagor

religionerna
med sina myter
och trosprång.

gud är berättelse
liksom Ickegud
är berättelse

båda ryms
i samma
övergripande
berättelse
om allt som ryms
i samma berättelse

som ingen kan
berätta
utom tystnaden

myran
berättar
om kampen
med ett barr
som fastnade

barret
berättar
om att
stå emot
en myra
som sliter
och drar

vattenmolekylen
berättar
om att vara
en del av
en vattendroppe
på ett barr
som skakas

pojken
Iakttar
en myra
med ett
stort barr

mamman
berättar stolt
om sin
pojkes
naturintresse

skogen
berättar
om vinden
som får träden
att dansa

tystnaden
berättar
ingenting
och har därmed
sagt allt




Fri vers av Petter Wingren
Läst 381 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-29 10:06



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Om den stora berättelsen som överskrider sig själv och innesluter varje berättelse som överskrider sig själv och innesluter den stora berättelsen som öppnar sig i tystnaden för alla berättelser som ...
2018-11-02

  Kungskobran VIP
Berättelserna är det enda vi har kvar
när tiden gått sin gång
och vi gjort vår svanesång
2018-10-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Hur allt hänger samman och har sin egen berättelse, skriver du om på ett sätt som får mig att tänka tankar jag aldrig gjort tidigare. Egentligen är allt ett under.
2018-10-29

  Cikoria Blå VIP
Och ingen lyssnar...jo
pojken.
Men sen växer han upp och blir man...
2018-10-29

  Gunwale VIP
Och du berättar om tystnaden!
(Och tystnaden berättar även om det?)
Hur som helst, man ser det lilla barret med vattendroppen så tydligt. Allt är en gåta.
2018-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren