Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Roddtjänst

Ljuden som alstras
när en roddbåt
ska ge sig av
från ett båthus
med havet
andäktigt stilla

påminner om de ljud
som blir till i en kyrka
i förberedelsen inför
en gudstjänst

förtätade kluckande
ytor
speglar ekon
i varandra
samverkar
till en påtaglig
närvaro som skvallrar
och skvalpar
om seglats över
oanade djup

sätter stäven trotsigt
ut mot horisonters
vida perspektiv
där ljuden av styrka i årtag
nu hjälplöst oansenliga

antingen räddhågset
håller fast i relingen
eller söker stadga
bort i klippor och kobbar
kilometerlångt om länge
där ifrån ekolekar sällan
vänder tillbaka

men bergfast
håller roddaren
havet i grepp

i den balansakt
som gör det lättvindigt
att navigera

baklänges
mellan styrbord
och babord




Fri vers av Petter Wingren
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-31 00:16



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
håller roddaren havet i grepp - fina bilder om att vara subjekt i sitt liv och det viktiga med ramen/rummet i livsdramat
2018-11-02

  Cikoria Blå VIP
Jag vet inget om hav och båtar.
Men nu anar jag lite hur det kan vara.

2018-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren