Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omarbetad text. Vid ett besök i Visby domkyrka kom texten till mig.


Födas igen

 

Här hade jag nu hamnat

sittandes tyst bland alla människor

och jag sitter här och vill skyla mig inför honom

fast jag är född naken

 

Min mask kan inte dölja den inneboende rädslan

när han lyfter upp min haka

och ser in i mina ögon

och jag är inte beredd på vad han tänker säga

 

För det första:

Det handlar om kärlek min lilla flicka

 

För det andra:

Det handlar om mod och om att våga

 

För det tredje:

Det handlar om att göra sitt yttersta,

men framförallt handlar det om

att vara den man fötts till att bli

 

Hans ansikte är milt och leendet

spelar på hans läppar

när han åter tar till orda:

 

En dag kommer du att veta vem du är

det är därför jag har låtit dig födas igen

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-11-07 12:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fantastiskt fin text...den sparar jag...
2018-11-12

  Valter Örn VIP
Allt handlar om kärlek och tillit till vad man fått och vad man ger ut av sig själv.
2018-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som inspirerar tanke och känsla!
2018-11-08

  Lars Hedlin
Oerhört bra stark och full av liv och insikter!
2018-11-08

    ej medlem längre
En text som väl fångar att det handlar om att fullfölja livet. Och glad blir förstås den människan som får vägledning.
2018-11-07

  Feliaxel VIP
Tänkvärt
2018-11-07
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP