Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid - utsvulten materia

Tid är materia
varje tidsenhet
ett låst kylskåp

att dyrka upp
för att finna det tomt
ingen mjölk
ingen herrgårdsost

eller flödar
sekunder
och minuter
svämmar över

frysar och kylskåp
havererar
ut ur dem
kryper allsköns
småkryp
och jästa vätskor

tid är inte
att lita på
bedräglig
är timmen
i sin utlovade
längd

med oproportionerligt
oförutsägbart innehåll
lika gärna låst
som öppet
översvämmande

men aldrig
aldrig
det den lovar

hantera tiden
tänj den
tämj den

annars anfaller den
lik en utsvulten
svartbjörn
på rymmen

eller
lev med den
låt dig överraskas

tiden
en objuden gäst
en blick
en blink




Fri vers av Petter Wingren
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-09 05:11



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Ögonblicket -rymmer allt

Tack för delad tid- i nu
2018-12-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Tiden, sedd ur poetens perspektiv, skriven i intressant text. Jag instämmer! Tidens värde är obegränsat. Vi måste ta vara på den.
2018-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren