Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvet: 36. En juristbyrå

Min yngsta storasyster kontaktade mig. Det kändes konstigt. Vi som knappt haft någon kontakt sedan hon flyttade hemifrån när jag var tio år. Hon som jag grät mig till sömns av längtan efter som jag var förbjuden av min mamma att ha något med att göra.

Min yngsta  storasyster hade blivit ihop med en man som arbetat som praktikant på samma tidning som min morbror. Tydligen hade det blivit något missförstånd för praktikanten uppfattade att han arbetat som journalist och krävde journalistlön, medan tidningen uppfattat  anställningen som en praktik. Vår morbror hade  företrätt tidningen i kontakten och enligt mamma hade han kallat min morbror för "en jävla bög". Jag var själv ganska liten när allt detta tumult skedde och känner egentligen inte till några detaljer. Det jag minns är från en tioårings perspektiv. Mamma hade ivarjefall blivit mycket upprörd och det var denna händelse som påbörjade den djupa spricka som sedan skulle krackelera alltmer mellan min yngsta syster och mina föräldrar.

Mina tankar avbryts av att jag är framme med bussen vid hållplatsen. Jag hoppar av vid en kexfabrik och letar mig fram i den mindre staden till en juristbyrå som min yngsta storasyster anser att vi ska använda oss av. Hon använder juristbyråns lokaler för sina egna kundkontakter i sitt arbete med fastighetsaffärer och känner juristerna som arbetar där.

Det är många tankar som snurrar i mitt huvud. Min äldsta storasyster har ringt mig och berättat att min mamma på sin dödsbädd ordnat med två postväxlar - en till min äldsta syster och en till mig - som hon ansett att vi två ska ha efter henne. Det andra jag har fått reda på är att sommarstugan har blivit såld precis innan min mammas död. Jag känner en sorg över beskedet precis som om jag skulle fått veta att en gammal kär barndomsvän har gått bort.




Prosa (Roman) av Jeanne-Marie VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-20 14:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP