Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett lån

Vart tar du dig
när du ingenstans
kan ta dig
vart far du
när du ingenting har du
vart reser du
vad läser du
vad köper du
var löper du
i vilken form stöper du
var urgröper du
var är din närmsta viloplats
var vilar du för att ta sats
vem är du
vad lär du
vad är förbjudet
att tänka
att sänka ljudet
inuti och utifrån
att vila i kärleksbudet
för att skänka
den som ingenting äger
det som ingenting väger
som du kan utgå ifrån
att livet är ett lån




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-21 05:16



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Påminner mig om en berättelse, jag tror av Elsa Beskow, om en snäll målarmästare som gav eller tog emot små betydelselösa ting - "det som ingenting väger" - som gåva till eller från barnen som älskade honom. Gillade den som barn, gissar den har påverkat min generositet mot människor (måste tillägga att jag försöker vara mer otrevlig/sann än de flesta uppfattar mig) till en viss tydlig gräns.
2018-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren