Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem

Vem
kan helt kort
förklara
att frälst
handlar bara
om att komma bort
som kan vara
att komma hem
till vem
som helst

vi såg dig
utan att se dig då
i dina minsta
små
det mest oansenliga
som finns
det synligt
osynliga
utan att ha
något att ge
eller bevaka
eller något att få
tillbaka

när vi allra minst
räknade med vinst
fast vi inte minns
vad vi sa
eller ville uppnå
det var en vana
men nu
kan vi ana
att det var du

vill sällan tala
om att vara svala
utanpå
heta inuti
hellre bara vara
det som är vi

vägra betrakta
det ömtåliga
som det dåliga
värna och vakta
det värde
som vi en gång
lärde
att vara där
i kvalité
på samma besvär

där det som ska ske
sker
och vi ser
det vi ska se

för att kunna ge
ingenting

på jorden
är jag främlingen

jag äger himmelen
och ger
Dig den

Frihet är
det bästa ting




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-21 06:15



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Ömsesidighet - "hellre bara vara
det som är vi"
Oegennytta - "för att kunna ge
ingenting"
2018-11-23

  Stanley Rydell
Bra flyt i denna, känns i kroppen!
2018-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren