Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

O ljuva blomma

O ljuva blomma
i natten
jag vill se dig
men duger
inte till

vill känna din doft
men mina sinnen
har fördunklats

ramen ser jag
natten ser jag
men inte tavlan
inte blomman
inte doften
inte meningen

där i avsaknaden
ser jag dock
det väsentliga

det enda
väsentliga




Fri vers av Petter Wingren
Läst 281 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-30 06:02



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Din dikt fångade mig.
Känns igen lite.
Att se det väsentliga, det enda som kan betyda något.
2018-12-04

  Stanley Rydell
En sanning om en mycket djup mänsklig erfarenhet som många vet något om och samtidigt förnekar. Måste det till avsaknad för att förstå d v s retroaktivt och ändå för sent? En mycket uttrycksfull dikt med möjlig igenkänning.
2018-12-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Din dikt gick till mitt hjärta!
2018-11-30

  AiA Maria den fria
——— Ljuset ———

Tack för att du delar ditt!
2018-11-30

  Gunwale VIP
Den blomma man inte når doftar som ingen annan!
2018-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren