Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sonett


TILL DECEMBER

När nu november mött sin dystra död

och månen vänt sin slitna silverspegel,

är allt som vanligt, likadant, en regel

att hösten dör och bleknar i sin glöd.

 

December, du är ljusare, trots allt,

men ljuger med din lånade belysning.

Din stjärnevärld förhindrar inte frysning.

Du gnistrar gott, men det är ändå kallt.

 

December, det är du som allting vänder.

Det glittrar över jordens mörka hus,

när fönsterrutornas adventskalender

 

 

står öppen varje natt med tända ljus.

Man anar änglar över jordens rund

från stilla natt till sköna morgonstund!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-09 20:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktat om december, och alltid kul med en välskriven sonett!
2018-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP