Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Textförfattaren ögnar en bok med uppgifter som påstås vara fakta, men svårligen går att kontrollera. Främst eftersom samtliga texter är plockade ur historien och den som skrev boken varken är odödlig eller har en halv miljon år 'på nacken'.


Onekligen frågor I




.
Hur gammal måste en människa vara för att anses vara 'mindre vetande', om det alls har med ålder att göra . Sofia Karlson i Näståkern undrar även detta, då hennes första minne är från ungefär fyra års ålder då hon blev tillfrågad av en man (34) 'och hur gammal kan du vara då, lilla vän?' Eftersom hon inte funderat över varken frågan eller svaret innan, drog hon till med just '34'. Vilket borde ha täppt till truten på 'den bäste'.

..
På frågan 'När går tåget till Uppsala?' Kan svaret bli exempelvis ett av flera tänkbara. A. När det kommit in. B. Varifrån? C. Om blixten slår ner, annars avgår det nog när som helst om de bara bygger rälsen fram till dörren. D. 15.15, för banken stänger först klockan tre. Men på torsdagar går det först 18.15 lokal tid.
E. Vilket tåg? Demonstrativt nog, om frågan ställdes den 14:e maj 1438.

...
Orsaken till att herr Berg har så svårt att sova på nätterna? Den har spårats till att han söker hålla sig vaken på arbetsplatsen om dagarna. Dock har det visat sig, att eftersom han har så svårt att sova om nätterna, och det har sin orsak till att han söker hålla sig vaken om nätterna... Ursäkta, hur löd frågan?

....
Hur det kommer det sig att fyra, till två tredjedelar fyllda med cd-skivor, samt en fjärdedel böcker i vardera, kartonger (14x44x25) plus trettiosex äpplen tillsammans är på resa mellan Filipsstad och New Jersey, samtidigt som en gök i Surahammar skriver på sin fjärde bok och en tösabit i Säffle på väg med buss till Stockholm där hennes svärmor bodde för dussinet år sedan? Frågan är retorisk, av fullt naturliga skäl.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 150 gånger
Publicerad 2020-05-01 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP