Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL SNÖN

Vad ska du vara bra för, dumma snö?
Det blir ju bara trubbel med din halka.
En isvit kyla är du, ingen svalka.
För mig så får du gärna gå och dö!

Det sägs om dig att du är vackert vit
och att du pudrar landskap inför julen,
men himlen där du tömmer dig är mulen
och täcket som du breder gömmer skit.

Du sinkar tid. Sekunder blir till kvartar.
Riskerar livet gör de gamla som går ut.
Folk bryter benen, inga bilar startar.

Det skall bli skönt när du en gång tar slut.
Det enda bra med dig är att du töar.
Jag hoppas att du alltid inne snöar!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-10 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP