Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Dervisch med gröna händer

Som man skalar
av barnvantar
från den ena
och sedan den andra
handen,
passar in tummen
tills frukten släpper taget
om kärnan
och det syns ett avtryck
i det mjuka av avokadon

Som en dervisch
med gröna händer,
den ena kupad neråt,
den andra
öppen uppåt
virvlar frukthalvorna stilla
inför dig som
välver dig
över skärbrädan

Laxbitarna ligger knäppta
om varandra i långpannan

Håll fingarna
under kranen
tills det svider











Fri vers av omobulle
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-11 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

omobulle
omobulle