Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Koreografi i rusningstid

Dörrarna glider upp

Jag är en del av en pälsklädd balett som väller ut
över perrongen

Någon som jag har känt
länge rör sig med sin rygg före mig
som en blåsande presenning

Min pratsamma hand
lösgör sig som en trast,
klappar på hans axel

och hans trasiga tyg
och dinglande kassar
som kinder
vänder sig om -

Han är
en fågel
som går landvägen,
rädsla står
omkring honom som blåst

Jag vill knäppa om hans vinda
jacka och
lätta på hans rädsla
med blicken, men

vi försvinner
genom olika kulisser

Jag bär min trasthand
i handsken







Fri vers av omobulle
Läst 252 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-03-07 12:04



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Att läsa denna är som att få en uppmaning att se vad som händer där bland händer i morgonkaoset.
2019-03-09

    ej medlem längre
Det är så fint och naket närvarande att du ser rädslan blåsa omkring någon du bara möter för en stund.. "innan vi försvinner
genom olika kulisser"

"Jag bär min trasthand i hansken"

Kan inte och vill inte värja mig från din dikt.
2019-03-07
  > Nästa text
< Föregående

omobulle
omobulle