Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällstur

Det kan ha varit ett löv
eller en abborres ryggfena som rörde sig snabbt
in bland och förbi änderna,
när två pälsklädda kroppar dök
med sina drypande guldbruna svansar och försvann
med gatljusen skvalpande över sig, åt samma håll.
Det kan ha varit bävrar.
Jag spanade neråt ån
men såg inga guldbruna ryggar mer
och så molnade det.
Det var som om jag var den enda
som inte dök.
Men så bröt
det gulnade ljuset
fram igen
och jag såg att det låg en sten
i himlens
jeansficka.






Fri vers av omobulle
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-01 00:36



Bookmark and Share


  Koloristen
"Blåjeans och månstrålar" (Capt. Beefheart).
2021-03-01
  > Nästa text
< Föregående

omobulle
omobulle