Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OBS! Satir


Tiggare

 

 

nu Vellinge kommun gjort

jagat tiggarna bort

de en plåga blivit

om detta många kivit

 

men bara på vissa ställen

och inte alls på kvällen

varför de utanför affärer sitter

kanske de inte gitter

 

gå omkring bland folk och tigga

kanske om en säng få ligga

utanför kyrka vore bra

Svenska kyrkan gott om pengar ha

 

kanske snart utanför din port de sitter

kanske du då sitter i klister

ska du varje gång du går förbi

kasta en slant uti

 

en sliten pappersmugg

ler du då i mjugg

och med blicken rak

du har ju smak

 

tänk om alla fick en egen tiggare

alla skulle bli mycket piggare

samvetet vitt som snö

inga tiggare på kö

 

alla dessa som ömkar tiggare

borde i julklapp en få

kanske även en uteliggare

de är ju många också

 

tänk så glada alla bli

tänk en sådan eufori

så lyckliga alla bli

ja en ren kakafoni

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-18 09:30



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Svenskan går allt oftast som katten
kring het gröt. Vi silar mygg och
sväljer kameler. Civilkurage har
nog strukits ur listan. Och
det gäller det mesta.
2018-12-18

  Bodingen VIP
Bästa satiren på länge, härlig genomskådning!
2018-12-18

  Kungskobran VIP
Jag brukar ge de mynt jag har i fickan men funderar på om det är bra eller dåligt.
2018-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP