Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gabriel betyder Gud är min kraft eller Gud är min hjälte på hebreiska


Tillvänd eller bortvänd

En del
tittar in
genom ett
titthål

där berättelsen
berättas
från en märklig
vinkel
med rörelser
och miniatyrroller
i ett rum
och en tid
långt borta

en del talar
in i en display
med någon
i ett avlägset rum

någons rum
har fyra hjul
och skyddsplåt

många delar rum
fysiskt utan
att vara där

många
stämmer
möte
i den döda
TV-rutan

ängeln Gabriel
flaxar in
i en flickas rum
med gudomlig
närvaro
som spränger
alla kategorier
av tid och rum

Maria
tilltalad vid namn
möter med sin
unga kropp

Ga vri El
gud min kraft min hjälte
må det ske med mig

det sker nu

hur ser de på varandra
tittar de bort och förbi
eller in i

nämner de varandra
vid namn
glittrar deras blickar
eller försöker de
verka orörda
oberörda

var inte rädd
den stund du läser
dessa frågor
i diktens rymlighet
och väljer svar

väljer du
tidlöst
samtidigt som
Maria

med hela
mänskligheten
antingen
intimitetens närvaro
eller frånvaro

intet annat finns
att välja

tillvänd eller bortvänd

fruktbarhet
eller röta

ja eller nej




Fri vers av Petter Wingren
Läst 200 gånger
Publicerad 2018-12-23 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren