Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kraften i Julen

Kraften i julen
att betvinga
det hotfulla
mörkret

resa tidsmaskin
alla samtidigt
i spädbarnsläge

klättra tillbaka
ner i livmodern

det omslutande
mörker

där vi i levande
lågors rörelse ser

hur väggar
där inne
lyser varmt
välkomnande röda

i samma ljus
i samma mättnad
vi ger varandra
livets goda gåvor

barnet
i krubban i stallet
är vi
i vårt innersta
hednatempel

alla lallar snällt
somliga mer
än andra

känner igen
och badar
i traditionen
repetitionen
regressionen




Fri vers av Petter Wingren
Läst 448 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-04 23:37



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Julen, denna högtid som lever i traditionen, med högt ställda förväntningar på allt och alla, tecknar du ett mycket bra porträtt av. Tyvärr så är det många, framförallt barn, som får lida i jultid.
2019-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren