Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya tankar om frihet


Var kommer alla bortskämda barn från?
Kanske samma ställe som alla bortskämda föräldrar?

Vem lär ut att vara blaserad, kräsen och bortklemad?
Är det inne att vara bortpjoskad och ouppfostrad?

Är det en samanblandning för frihet, att vara självständig?
Har vi av misstag tagit det för ett tecken på frigjordhet?

Vad gäller när vi fått frihet?
Allt är tillåtet, och inte tillåtet - på en och samma gång?

Frihet fick vi, så mycket frihet att det svider.
Och det skaver så kopiöst mycket.
Som ett par nya skor du dumt nog tog på dig.
För att springa maraton. Dumma dig.

Alla vet att något nytt måste läras, anpassas.

Och det är så med något nytt som frihet.
Och du måste lära dig om frihet själv. Ingen gör det åt dig.
Frihet måste vinnas, älskas och respekteras.

Och med frihet kommer ansvar.
För mig själv, för dig och dina vänner.

För oss tillsammans.

För frihet är ett mynt med två sidor.
Frihet gäller mig, men inte på annans bekostnad.

Den andra sidan av myntet glöms bort.
Sidan som heter ansvar. Mitt alldeles egna ansvar.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Linil VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2019-01-19 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP