Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duschdraperi

Han lutar sig in
genom duschdraperiet
hör henne vråla
vildmarksskriet

som om hon vore
förvånad
som om hon just
blivit rånad

sett spöken
en och annan vålnad
det var ju bara han
hennes exman

men scenen
var lånad
regin en billig kopia
där det stod precis
när offret ska skria
på alla sätt och vis

där Drakula
önskar dig härlig spis
och god aptit

själv är hans tredje
vecka vit
dricker blod
men ratar sprit
väntar sig varken
ros eller ris

vet inte vad
som föll mig i
det rör sig om
ett vanligt duschdraperi

och om den som stod naken
duschad utanpå
som inuti

om den som i smyg
klättrat upp på taken
för att kika genom rutan
manus förutan
jädra klant
hade tendensen
att gå över gränsen
ville se det unika
stärkt
om modet
skulle svika
märkt
av att alla dagar
var lika
om det i alla fall
kunde tänkas bli vi
att det var sant
vårt höga kall
trots hindrande sattyg
och transparent
draperi

svaret han fick
efter vildmarksskri
var helt frankt

det kan det aldrig bli
stick
nu är jag arg som ett bi
faller du i trappan
det skiter jag i
det är Henrik
som är pappan




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-03 00:17



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket läsvärd och intressant berättelse, med många bottnar.
2019-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren