Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hårklyveri

Jag måste
jag måste
jag måste
skriva en dikt

när andra går ut
när andra går ut
när andra går ut
och slår yxan i

slår yxan
slår yxan
i en vedklabb

då skriver jag
då klyver jag
beskriver jag
hur yxeggen
glider genom
kvistigt trä

om meningen
med att hugga
hugga hugga
ved

ved ved
att elda med

rytmen
språket
i yxan

formen
vilka muskler
som spelar
när starka
händer svingar
skaftet

svingar
sving
svang

hugg
ner i
ner i
ner i
dämpad
bas
där stålet
skär igenom
ner i
ner i
ner i
det stumma

när jag sedan
länge slutat
skriva

står du kvar
och hugger
klyver
och staplar

i din egen
mening

du fördriver
kylan
och vintern
med din värme

jag sitter kall
och klyver
ord och hår




Fri vers av Petter Wingren
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-15 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren