Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gitarreform

Det är beslutat nu
över våra huvuden

att var och en
medborgare
i vårt
gitarrformade
land ska äga
och vårda
varsin folkgitarr

på vilken de ska
lära sig en repertoar
av minst fem
låtar med moralstärkande
innehåll

som de ska
vara beredda att
leverera i samspel
med andra medborgare
närhelst polismyndigheten
så beordrar

det innebär
att snart sagt alla
ständigt bär med sig
ett tungt gitarrfodral

vilket i sin tur
gör det trångt
överallt där folk vistas
men också ger
färre tillfällen
att bryta mot lagen

när någon händelsevis
lyckas döda
en antagonist
sker det genom
våld mot kroppen
medelst gitarr

när polisen anar
konflikt i det
offentliga rummet
ställer sig alla
som råkar vara
i närheten
redo att på given signal
med sina gitarrer
ta över ljudrummet

oftast med det
resultatet att även
de aktuella förbrytarna
dras in i den massivt kollektiva manifestationen
och faller till föga
under samspelets
paroller

justitiedepartementet
har för väl använda
skattemedel inköpt
ett antal rariteter

som kommer i bruk
vid varje tillfälle
i offentligheten

pling plong

med det resultatet
att all personal
blir välkänd
och välsedd
med stjärnstatus

vilket smörjer
hela rättsväsendet
i ett engagerat
lagarbete

för att stävja
brottslighet

det är helt enkelt
alltid roligare

att spela
gitarr




Fri vers av Petter Wingren
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-20 04:42



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Slutet!!!
2019-03-04

  AiA Maria den fria
TALande ord av vikt

Tack!
2019-02-20

  Viksten
Jag har redan två gitarrer
Nu ska jag köpa en tredje
Ge plats åt oss gitarrister

2019-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren