Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gitarrismen

Gitarr
är ett eget
begrepp

med klang
av sjumilaskog
och havens
urgamla skepp

gravens
allvar
och glam
från en billig krog

gitarr sågad
direkt
ur trädens
välvda stam

gitarr
lyssna till
djurens andedräkt
den friska fläkt
av gran

gitarr
en grop
på en gård
där barn
spelar kula

ett djup
för det vackra
och det fula

ett ljudhål
ger tonen
och friden
vad den tål

freden
i krigen
mötet
på stigen

respekt
för musiken
för skeppet
förankrat
i viken

gitarristen
som ger
av sig själv
till publiken

artisten
med ett eget
sammanhang

där varje ny
generation
tar steget
att läka
och täta
den egna
bristen

utan att tänka
på börd eller rang

segla allt
som flyter
stora skepp
när stormarna
ryter

se den lilla
optimisten
ta vara på vinden
spela spegla
direkt från kvisten
den galanta
rosenkinden

glädjas och lida
alla
i gemensam vision
skåla i ljudhål
och falla
i vågornas dån
och skarpa kallsup

finna sin vila
till slut
sida vid sida
vid branta
klippor och stup

gitarrismen
anländer
i gryningen
tränger sig fram
går i land
på alla stränder
barfota i sand
på alla gator
in genom trånga
gränder
i stan

folken dansar
flaxar som skator
djuren återvänder
med vingar
och svansar

ger tillbaka
till naturen
vad naturen
betingar
toner av gran

oändliga
fingerlekar
på strängar
ekar
mellan
husväggar

får bräker
hästar gnäggar

folken läker
somnar
och vaknar
älskar till musiken
på soffor och sängar

ingen hämnas
ingen tvingas
ingen saknas
där mörker
är ljus

ingen lämnas
besviken
i tomma hus




Bunden vers av Petter Wingren
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-20 16:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt vackert.
2020-02-21

  Stanley Rydell
Lite ferlinsk barfotavärmande hyllning till gitarren, bra!
2019-03-04

  dorotea VIP
så många rader, så många ord och sen säger du allt i de sista tre raderna. berörde!
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren