Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU OCH JAG, BRORSAN!

 

Banden hårt knutna

redan i Barndomslandet

 

storasyster och lillebror

bosatta i Helvetet

 

jag tog hand om dig då

precis som nu

 

på den steniga stig du gick

där mörker mest rådde

 

lyste jag

 

såg en värdefull människa

bakom sliten fasad

 

nu är vi båda äldre

minnen aldrig glömda

 

vi handlar glasögon

nya kläder till dig

 

dina vänner på "bänken"

var informerade

 

ropade uppmuntrande 

när vi gick förbi

 

de känner "Syrran"

glada i mig, glada för dig

 

vi fikade precis som förr

när du var liten kille

 

det var en solig dag

du var glad ute i ljuset

 

provade dina glasögon

för inne och ute

 

tog på och av dem

upprepade gånger

 

det var en solig dag

för dig och mig, brorsan!




Fri vers (Prosapoesi) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-02-24 18:20



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fin och kärleksfull vardagsnära text. Syskonkärlek deluxe. Du är nog bästa syrran man kan ha kan jag tänka mig. <3
2019-02-28

    ej medlem längre
Din text inger värme och omtanke. Livet kan drabba en själv eller närstående hårt. Då är det en gåva att hålla fast vid de ljusa stunderna.
2019-02-25

  Niliboy
Syskonkärlek är fint å omtanken glöms
Inte så lätt!
2019-02-25

  M.Eta
Fint skrivet om syskonkärlek!
2019-02-25

  Lars Hedlin
Stark och i beröring
2019-02-25

  Feliaxel VIP
Så viktigt att ta hand om varandra
2019-02-25

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Skönt skrivet om syskonkärlek från barn
till ålderdom. Kram TBG.
2019-02-24

  ULJO
Berörande text. Fint och omtänksamt
2019-02-24

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken varm och omtänksam text om din "lillebror"! Tack!
2019-02-24

  Öknens Ros VIP
så ömt o kärleksfullt beskrivet om en älskad "lillebror" !
2019-02-24

  Poeten Salvador VIP
Det är inte vad som "verkligen" har hänt, det är minnena som räknas
2019-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP