Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kornet

Ett korn
bär inom sig
som en tanke
en vision

hela den växt
som är dess mål
och potential

jorden Tellus
är det kornet

kärleken på jorden
är det kornet

du och jag
är det kornet

om inte vetekornet
faller i jorden
och dör
förblir det ett
ensamt korn

ta avstamp från
ryggmärgsreaktioner
och schabloner

ta tid för förändring
förädling
av impulser

lura inte in dig
i återvändsgränder

se det som händer
se när allting vänder

det finns bara ett ansikte
ett veteax

kärlekens

och i det
allas




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-02 10:50



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Finaste fastlagstexten! Esto mihi
2019-03-04

  AiA Maria den fria
”Se det som händer,
Se när allting vänder”
-i nu-alla är ett
-i kärlekens namn
för allas hjärta-mitt tack!


2019-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren