Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stövelknekt eller smartphone

Kan du inte stava
till stövelknekt
ska du inte ha smartphone
sa han käckt

båda är verktyg
för att underlätta

knekten
är exklusiv i världen
ett riktigt konstverk är den

smartphone
spridd och kastad
designad miljon på miljon
en global innovativ
invasion

båda är sattyg
svåra att hantera
sa hon
i leriga skodon
och handskar

när hon förhastad
körde handen i fickan
direkt på signalen

den gör mig galen
sa hon
plus svordom ett
och svordom två med mera
förlåt min franska

men vad ska jag välja
vad är det rätta
hon ville följa idealen
såg på sin leriga byxa

vad ska jag gå på
vilken förödmjukelse
ska jag svälja

men lilla flickan
stackars liten
sa han
på trappen la han
sin yxa
en stövelknekt
naturligtvis
du behöver inte googla
för att få stöveln av foten
stanna upp
och låt tanken mogna
nu ska vi gå till roten
nu sätter vi under lupp

knekten tar skiten
av stöveln
medan smartphone
snart går till skroten
för böveln
där världens fattiga barn
tar emot den

där finns ingen rätt
där finns inte BRIS
där finns ingen skrift
där dricker man gift
där stavar man knekt
på ett annat vis

se så vacker den är
stövelknekten
sa han kär
den har gått i arv
genom släkten

på nästa signal
hon tappar sitt smartphoneskal
i leran på marken
så det stänker

hon tänker varken
på ord
eller barnens framtid
på förgiftad jord

hon rår inte för
att hon har sitt humör
hon kastar sin smartphone
pladask i backen

sätter stövelknekten till örat
och knycker på nacken

hallå
nån där




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-02 10:59



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Vilka härliga texter du skriver.
Jag satt tidigare i kväll och funderade på en text om hur fötterna får kväll när arbetsdagen är slut och skorna åker av. På något sätt är knekten den artefakten som lossar spänningarna, medans den där andra saken gör både kropp o knopp stel.
Jag gillar hela texten, men kanske lite speciellt det smutsiga i den och sedan gillar jag hur stycket om Där finns inget rätt, Där finns inget BRIS - det blir som ett litet mellanspel tycker jag.
2019-03-04

  Stanley Rydell
Hallå där! säger jag med. Vitsigt, wittgrenskekvilibristiskt! Och! a bit to much for me. Dock! Skulle vilja se detta avförtingligande ges fysiskt liv i en playback teater scen. Föremål som huvudperson är bland det bästa jag sett i den genren.
2019-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren