Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[utan titel: en minut vandrar... ]






en minut vandrar vi tillsammans, utmed
en minuts strandremsa
längs en störtad manet.

mödosamt tröskande fattigdomen
på utsikter.

ögnar med himlarna
genom varandra,
som genom
mycket långa texter.

*

vädret slår om, och färgerna
drar efter andan, som om
de råkat passera
en spegel.

nu vänder vi istället
varandras blad
ut och in, känner
hur förevändningarnas alla händer
griper

lika mycket efter de skakningar
som ibland kan uppstå
när man väl anlänt till varandra

som efter granskogen mycket djupare in,
och mörkret i ögonblicket
efter varandra.
detta porösa bergrum.

*

"kommer du?" säger du, men ingen
svarar, och jag förstår att jag
redan är ingen,

redan hittat fram till det där,
i själva verket jag
som ställer frågan, stumt
ivrar, tar dig vid handen,
småspringer nästan.




Fri vers av vladimir bulletin
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-12 17:23



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Du använder språket på ett helt fantastiskt sätt!
2019-04-04

  Anya VIP
Mycket fin i existentiell ton. Tycker om din berättarröst. Den tränger igenom.
2019-03-14

    ej medlem längre
Tilltalas mycket av hur du målar människans vandring längs med stranden, hur vi griper efter varandra, och det utrymme du ger läsaren att tolka.
2019-03-12
  > Nästa text
< Föregående

vladimir bulletin
vladimir bulletin