Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yogalning

I morse hände det sig inte bättre
än att jag steg upp
tryckte igång kaffebryggaren
jag förståndigt nog preparerat föregående kväll
bredde ut en helt vanlig filt på golvet
och genomförde 15 minuter yoga

Jag antar att det är vanligt för några
önskvärt för många
rogivande för vissa
hårdträning för andra
men jag må int veta
Det ville sig inte bättre
än att jag genomförde yogapasset
och tänkte
Där passerade en kvart jag aldrig får tillbaka

Vrid kroppen i konstiga vinklar
Andas in på konstiga ställen
Spänn muskler i typ lilltå och armbåge
om sådana finns
och andas ut
När man skulle kunna slåss
eller ha sex
eller åka ner för branta fjäll på skidor
och ändå kommer jag utföra nästa pass i morgon

Det är ingen längtan
Det är envishet
och blåvägran
att säga ”åt vaniljyoughurt och bajsade”
när frågan om mina morgonbestyr
möter mig på kontoret
varje artiga veckodag




Fri vers av Ajli Müller
Läst 144 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-03-17 16:32



Bookmark and Share


  Fulbergarn
yoga
yoghurt
hurtig
och nyttig
jag gillade krim-yogan
2019-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Ajli Müller