Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tryggare kan ingen vara

Sätt spettet
mot en bumling
och få den loss

då släpper
även greppet
om nån annan
stenkoloss

den låsta
konstruktionen
börjar snart
ge efter

flytta positionen
ta en lång semester

vrid och vänd
på orden tonen
skapa nya texter

nu är murens
trolldom bruten
meningen
beskuren

den att stänga ute
lidelsen och tjuren
från de andra tama djuren

skilja oturen
från turen

låta rasa
låsta tankar
med fasa
konstatera
stadgan i strukturen
numera utbytt mot brännbar lera

rucka sten på sten
det ena ger det andra
nu är blicken ren
att ömsesidigt
se varandra

ingen måste spara
på det egna krutet
att baxa utom fara
är uteslutet

allt ska tas tillvara
gråsten ska förmedlas
omskakas försilvras
gråten mildras

tid att börja andas
som den trygga
barnaskara
tryggare kan
ingen vara




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-18 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren