Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stunden

Stunden
då allt ställs
på sin spets

stunden
sprängfylld
med framtidens
plåga

bunden i koncentrat
som en svetslåga

varför allt detta hat
en outtalad fråga
mellan tunna läppar
från kamrat
till kamrat

varför ser
vi påkar
svärd och käppar

den stunden
när kärleken sås
över nyplöjda åkrar

när templen rivs ner
och allt byggs om
från värdegrunden

när lärkan åter
stiger i sång
över plogblad
och spadar

över allt som
i vårsolen gråter
skrattar och badar
vid den nygrävda
brunnen




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-18 00:18



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Den stunden har du nålat fast med den hoppfullhet som krävs!
2019-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren