Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spel

I vattensjuka trakter
bortom fem
oceaner av tid
har ett ensamt
teatermonster
som kan sina konster
i femton akter
sin scen och sitt hem
som ingen kan stoppa
i strid

detta väldiga teaterbeläte
lever på enkel diet
på bananer
och nyponsoppa
blir ingen fet

problemet med det
är så futtigt som så
att varken banan
eller nypon
finns att tillgå

du tänker
att är man så stor
tar man på sina
sjumilaskor
och traskar iväg
så det stänker

igenom tider
och över alla hinder
och snor det man behöver
vad det lider
så det blossar och blänker
om solar och kinder

ett litet
problem till
monstret vet inte
vad det vill
det vill bara va
till lags
och höra till




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-18 07:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren