Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppna dina ögon!

Du säger att texterna jag skriver är för mörka för att du ska kunna läsa dem.
öppna dina ögon! Att leva är det mörkaste som finns på jorden.

Människor svälter och har inga hem.
Människor blir mobbade för utseendet och var de kommer ifrån.
Barn blir tillsagda av sina föräldrar att de aldrig ska säga vad som hände när dörren var stängd.
Kvinnor blir våldtagna för kläderna de har.
Klimatet blir bara värre och många djur dör snart ut.
Jag kommer inte ihåg hur det kändes när jag fick se allt mörker,
för jag var ett barn när jag märkte det.

Orsaken varför människor stänger sina ögon igen är för att de vill leva vid solen. Men om du stänger dina ögon för länge kommer du bli bränd.

Orsaken varför jag håller mina ögon öppna är för att ibland får jag se stjärnorna komma ner på jorden. Ljusen jag ser finns i ögonen på människan som får en matbit och aldrig höra sin mage kurra igen eller när en unge får höra att de är vackrare än stjärnorna på himlen.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Sara.lykke
Läst 409 gånger
Publicerad 2019-03-22 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara.lykke