Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt för att undvika att krossas



från olika utgångspunkter:

två ficklampskäglor 

avläser stupet

med yttersta noggrannhet

yta för yta bit efter bit

nedifrån och upp

avkodar den lodräta

nästan släta bergssidan

ett enda utsprång

en skreva med jord

ett möjligt gömsle

där möts de

strålkastarljusen

får fäste i varann

skapar i någon mening

ett vi 

klamrar sig fast

vid denna enda

ojämnhet

 

och där mot fång av förna

möts ögons samtidiga värme

gror som

ett senapskorn av liv

allt annat andas avgrund

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-26 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg