Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckeln

Nyckeln som kungar
kastade i brunnen
har sedan dess
blockerat alla lås

vatten har sinat
leken försvunnit

tilliten flutit bort
skratten förklingat

endast rå realism
och torrfoder
har erbjudits

pizza tork
pasta trist
tuggsten

nu har emellertid
sent omsider i gryuningsljuset
på förbjuden tid
då ingen bör vara uppe
än mindre ute
med förväntan
att finna något
avgörande

en flicka
funnit
en nyckel
i en brunn

som egentligen
inte finns

den blänker
den glittrar
den lyser
den låser upp
värdet
värdigheten




Fri vers av Petter Wingren
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-10 08:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren