Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

we'll always have tändsticksrondellen

nu ska jag ha packat i ett halvt dygn
sa jag till mig själv
när jag hämtade nyckeln


log när värden sa
tyvärr så lämnar den förra gästen
fettfläckar där han ställt sängen


och hon har ingen aning
vilka fläckar jag kommer bringa
jag har ett nytt liv
utan dig

och jag kommer måla väggarna pga det
jag ska festa med hades
jag ska bjuda in
rasputins ännu värre
storebrorsa
blod, svett, det spårar
jag ska återuppliva
nikola tesla och vi ska
syntetisera blixtar
dunder, vi ska
uppfinna kärnkraft igen
göra bomber av ren vilja
i den där jävla lägenheten


jag borde ha packat
i tretton timmar nu men
ska bara läsa en dikt till
bara röka en cigg till
sen sätter jag igång
en norrlands till
en till norrländare på
spotify
alkberg, shitkid, dennis lyxzén
hindrar mig

en till
lisa miskovsky

innan jag flyttar
ifrån dig



jag vet att jag sniglat länge nog
men du
vi måste ju fira
det är tre år sen vi flyttade ihop, idag



och ett sen vi bröt upp


fira det med mig älskling

att jag inte längre kommer hålla ditt hår
när du druckit för mycket
att du slipper se mig göra hål i väggen
när jag tänkt för mycket
att ingen kommer lyssna på dig
när du haft en dålig dag
att ingen kommer skratta åt mig
när jag är mitt patetiska jag




fira att vi ändå hade nån
under livets stormiga år

vi
blev ändå utslängda från big bongo
och pyntade julgranar med porr
vi sprang på taken
tills securitas kom
vi klättrade i träden på skolan
och vi kastade ägg på altanen

sen tvättade vi av varann
det är inte alltid så det börjar


och vi har överlevt en stad
som inte velat oss gott
jönköping har brunnit
inne hos oss
du har varit stark
och brottat ner berg
jag knappt visste fanns
du gick din egen väg
och jag
står på min egen plätt och
spanar efter vägar att gå

men älskling
we'll always have
tändsticksrondellen
den där natten i september
tjugohundra-nånting
när vi kysstes, första gången
och bilarna tutade
grön avund, vitt monster
när vi skymde sikten
till blodmånen och
den totala
förmörkelsen

tog du ifrån mig

jag vill fira det och
aldrig riktigt packa ner

en cigg till en
lisa miskovsky
igen



innan jag flyttar
ifrån dig





















Fri vers av Love Död
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-13 00:28



Bookmark and Share


    Betzy
Den texten flyger!
2019-04-19

  edikt/Benedikte
Bra!
2019-04-13

  Hon kallar sig poet VIP
Ja, precis så ska en slipsten dras typ - rent skriftligt
2019-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död