Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påsklilja

En påsklilja
har ingen vilja
kan inte skilja
på ont eller gott
kan inte mäta
med mänskliga nått
kan inte äta
kan inte vinna
en lott
är varken
man eller kvinna
har varken koja
eller slott
kan varken skoja
eller hålla
ett högtidstal
kan bara
ordlöst
i den enklaste sal
förmedla
sitt trofasta
budskap
ingen behöver
längre medla
mellan vinst
och bottenskrap
eller omkullkasta
den som är minst
eller rädas
odjurets gap
inte försvara
inte förklara
stort eller smått
vem som är död
och vem som har uppstått
vem som är grön
vem som är röd
en påsklilja
kan inte skriva
en endaste rad
inte be
en endaste bön
inte särskilja
eller driva
en enda idé
kan bara
önska
med sitt solgula
leende bad
att alla kan se
och förstå
att alla kan uppstå
mitt i all grönska
som en solgul lilja
att påsken
helt enkelt
är glad




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 574 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-22 06:16



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Lyckad nedtagning av påsklilja!
2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren