Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SCHACK


Den beryktade småtjyven och sedermera
oligarken började sin karriär med att låna
en rubel av den fattiga bonden b2.
Lade penningen på spelruta ett
och kunde efter några år
kvittera ut en större summa,
allt enligt schack mönstrets
klassiska räkneexempel.
Därefter fortsatte han att spela ett
högt spel med sina medmänniskor.
Med tiden blev han en lyxlirare
i de högre divisionerna, umgicks med
likasinnade guldbehängda räknebröder
och skröt för dem om sina kommande planer.
Glömsk efter sitt framgångsrika liv
återlämnade affärsmannen
aldrig sitt lån till bonden b2
som nu var utmanövrerad
och låg slagen på sidan om fältet.
Den skamlige låntagaren fick leva resten
av livet med en skuldbörda som amulett
om halsen.






Fri vers av Björknäs-Nisse
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-22 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björknäs-Nisse

Senast publicerade
AI
SCHACK
LOKALSINNE
GODSHERREN
* Se alla