Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ögonblicket

 

 

Stirrar mig blind på det blodsprängda och förtryckta liksom sviker ett uppenbart  väsen. Sänker en skuld i ett hav av torka. Biter nagelbanden i en förvillad kamp mot tidens sorgkanter, jag vill mina ord men tarvar ett stycke av det gröna och vilda. En reva fläks upp och saknaden lägger sina veck över ryggen. Jag ryggar och böjer mig som en annan oro liksom växer in i det gröna snåret. En väv av fåfänga. De ljus jag jagar vill inte min kropp som ord och slagkraftig. Jag rör mig i cirklar för att nå det grundlösa och stapplande. Andras ansikten lyser klart med sina referenser som mänskliga och hoppfulla. Själv äter jag socker ur ett hölje av plast liksom fyller kroppen med en stilla lögn om att jag fortfarande är ett möjligt ögonblick. Jag känner omfånget och lederna som tänjs ut av rörelsen.

Jag börjar springa för att fortare möta mitt öde. Brådskar mot en horisont.

Orden står kvar och följer mitt flöde som en resa bakåt . Jag känner lukten av tung parfym och hur sockret vänder och vill ut ur min kropp. 

Jag kräks mitt i språket för att sen stirra tillbaka.
Fri vers (Prosapoesi) av Kozo
Läst 789 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2019-04-29 12:59Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Även om jag tycker mig kunna läsa mig till hela det skrivna, märker ändå hur mycket mera lättläst det blir på slutet, då vitt mått av luft lämnas mellan de rader vilka kännas spännande att läsa.
2019-05-22

  döden.kuken.livet.1987.4ver
jahapp vad ska man säga om den här texten då? överlag är det ganska rörigt, dikten skulle tjäna på någon slags radbrytning till att börja med. ordet "liksom" borde du ta bort för det tillför inget alls. meningen om plasthöljet är för lång, andra delen skulle kunna tas bort.
2019-05-17

  Minkki VIP
häftiga bilder, bra sammanvävda
2019-04-30

  Blomma-Stjärna VIP
här kommer jag in i en självavslöjande, intressant och närvarande prosapoesi !
2019-04-29

  J-M VIP
Jag upplever att det finns en Oerhörd Tyngd och Liv i orden här som gör mig som läsare lite stum. På alla bra vis. Bokmärker.
2019-04-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande prosapoesi, ytterst välskriven och intressant.
2019-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo