Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kör taxifan mot mozambique jag ska träna hv




fel väg
kommer ta dig längst
från rätt destination
och rufsa till ditt hår ja
vem sa att du skulle komma fram
vem skrev
färdplanen

tror det står riktningar
i din mammas livmoder


en kund beskrev mig som
gossen med knullrufset
om hon bara visste
vad man kan dölja med hårsprejen
att inget blev som planerat

och att det
är det bästa som hänt



och du sa att du inte kunde falla för nån
men jag har slutat lyssna på sånt
livet är för tråkigt ändå
för att inte rulla över
varje fördom föraning
förtrollning förvarnar
aldrig

förråd det inte


istället

jag ville berätta för dig
att jag står på taket
vårt gamla höghus
att dalvik badar i morgonljus
och om man kisar
ser man bort till öxnehaga
ser man alla skotten hagla
från straffpunkten
på kamratgården

ser man alla zlatan-drömmar

ville man ha dig
fick man chansa
fick man tackla bort
dina djävular, som var många
och rivaler, ännu flera
fick man offra
börja blöda

du
varför hyrde vi ens lägenheten
varför hade vi en säng
när vi låg hela sommaren
på tjärpappen
och nöjde oss med
dagdrömmen
som va så stor
att den rymde
oss två
och hela världen
som verkade va vår


jag vill berätta för dig
att dalvik badar i gryningsljus
att ditt namn finns i morgonens brus
att det skrivs i pendelplanens baksug
att uppvaknanden påminner om du
hur kunde man inte bli kär
när vi var högst över allt
och hela stan slingrad om din hud



det var allt
jag ville säga








Fri vers av Love Död
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-30 17:13



Bookmark and Share


    Betzy
"Vem skrev
färdplanen
tror det står ritningar
i din mammas livmoder"...ord som manar till eftertanke. Arv eller miljö, tänker jag och hur mycket påverkar man sitt eget liv.
2019-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död