Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storspoven

Storspovens
ängsliga rop
över
slättsjöns vatten

Pekar med fingret
och räknar:
-En, två, tre ungar
ute på fjärden

Kanske gäller hennes
spöklika läte dem,
när hon själv närmar
sig stranden

För att därefter vända
sig om
I riktning mot de små
guppande fläderbollarna

Som far hit och dit
vind för våg

För att sedan, med sitt gälla
lockrop få dem att skynda på
Mot stranden





Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-04 15:45



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Finstämd natursekvens.
2019-05-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Inte ofta man
storspoven ser
eller hör men om
man det gör...
Då är det bara
att stoppa och
hoppas att den
länge blir kvar...
Om inte, då vi Din
fina vers ju har!
2019-05-04

  Gunnar Hilén VIP
ett sagolikt läte ur dess strupe...kanske djurvärldens vackraste
2019-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP