Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

I begynnelsen var slumpen

 

Av en slump kom jag att tänka på slumpen. Eller var det en slump?

Slumpen är inte bara en slump. Slumpen är mycket mer än så. Slumpen är det viktigaste vi har! Mycket av det som händer i världen, händer av en slump. Så vi har många gånger slumpen att tacka för (eller lägga skulden på) när saker och ting inträffar i våra liv.

Och i universum? Hur viktig är slumpen i universum? Det måste vara så att mycket av det som händer i universum, händer av en slump. Ja, tänk om hela universum var en slump! Big bang borde heta big slump. Och hur uppstod ljuset? Varde slump! Till och med Gud kanske är en slump. I Faderns, sonens och den heliga slumpens namn. 
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-13 20:11Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hej, inte av en slump vi är poeter.se jag är mycket ledsen och på alert vad som händer i Croatia.
Hopplös! /Utan Vaskning/ Precis så kommer att hända i Sverige om vi inte lyssna till våra reportrar utan gränser.
Invandrare har kommit till den högsta höjdsbyen i Kroatien och terroriserar på de äldre. Invandrare terroriserar de äldre invånarna i en kroatisk stad.
Invånarna i den högsta staden i Kroatien är rädda, till följd av flera bostadsstörningar och rån som begåtts av invandrare.
Begovo Raydolje, är en liten stad med en befolkning på 48 invånare, mestadels på ca 1060 meters höjd (den högsta höjden i Kroatien)

Men även höjden där han befinner sig räddade han honom inte från massvandringen. Lokalbefolkningen söker desperat hjälp från myndigheter efter invandrare attackera minst fem hem i en våg av genombrott och rån, och betonar att de "har rätt till ett normalt liv säkert i sitt eget hemland".
Mirna Jardas sa att han var tvungen att brinna de smutsiga kläderna och filtarna som invandrare lämnade efter att de bröt sitt hus och använde sina saker.
Hon sa att hon var förödad för att inkräktarna bröt en krucifix och förstörde hennes familjebilder och tillade att hon inte längre kände medkänsla för de så kallade flyktingarna.
"Jag är ledsen och bitter, jag har inga ord, det är svårt", sa fru Jardas.
"Jag har alltid argumenterat för att människor behöver hjälp, men efter att ha sett varför jag är i stånd kan jag bara säga" Nej, ingen hjälp från mig "
Ett par pensionärer omkring nittio år berättade hur tjuvarna kom in i deras hus sent på kvällen och bröt ett fönster, och endast sovrummets vägg skilde dem. "Kunde han ha dödat oss?" Frågade Šefica Gržani?. "Jag kommer inte ihåg vad som hände. Jag fortsatte bara att gråta. "
Renato Karlovic, som gick efter de misstänkta medan de hade flytt, säger att han och flera bybor nästan ikapp med en grupp unga invandrare men när de såg att en höll en stor kniv som de är de lämnade ont,

"Vi väntar bara på att polisen skyddar oss så att vi kan leva våra liv i fred", säger Zvonko Franciskovic.
2019-05-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag läste din tänkvärda text med glädje. Slumpen är underskattad.
2019-05-14

    Sefarge VIP
Och det slumpade sig
Så att det bara bidde
en liten Tummetott
Av alltihopp, när
slumpen hade
ett finger med
I spelet?
;)


2019-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP