Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hamnen

I
Att känna vingar
sticka ut från skulderblad.
Jag tänker :

att jag sitter på en gren nu.

II

Hur ska jag flyga,
tänker jag nu,
Där borta i hamnen
fladdrar prsseningar,
de kanske också är vingar
som försöker lyfta
sin regnblöta kropp

III

Som fanan i flaggstången.
fladdrar av och an i Vinden,
och försöker torka
sina tårar.

IV

Hennes lungor
som försöker pressa ut en vädjan
om att få flyga fri,
som jag,
instängd i en bubbla
av fyra väggar,

V

fast mark att röra mig i
och längta
efter att flyga
bort härifrån.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 156 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-25 10:20



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En drömmen har jag aldrig fått flyga, men jag har hoppat otroligt högt och landat mjukt. I din verklighet finner du ordbildningar, som nästan gör att man flyger. Det är fina målade bilder du bygger upp med din ord.
2019-05-25

  Lottie Ålhed VIP
Innehållsrik och bildrik Fin text
2019-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg