Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i morgonrusningen

 

svalde tystnad in i tystnad

min kokong

det närbelägnas påminnelser

pickande regndroppar

klappersteg mot stenläggningen

ideliga svisch snuddande snabba möten

förbiilande morgontunga andedräkter

mina frusna oceaner av ord

någon sorts existens

krampaktigt klamrande ensamhet

hur jag än höll orden tätt intill kroppen

tryckta

stötte vi ihop med rusande många

mina händer fuktas

orden glider ur greppet

jag måste låta dem finna sin form

bort från mitt jäktade hölje av grå

väntsalens tunga tryckande

gav vika

orden lösgjordes

flortunna sländevingar klädda i regnbågsstänk

öppnande rosknopp till kronbladsskål

böljande ståndare pistiller

rummet intogs

flammornas spel emot stenväggars puts

om än kaskaden av färger bara

nådde min åskådande fantasi

kanhända såddes skratt i någons ögonvrå

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-27 15:28



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Där ser en själ minsann, resan gör en gosse till man, såväl som fröken blev kvinnan, trots envis hon var innan, växte naturens gång sedermera vann.
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg