Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

observatorielunden



Jag försöker gripa tag
i tanken.
Om oändlighet.
varenda sekund,
andetag. Ett pussel,

bitar utspridda,
längs tårkanal.
Timvisare,
gamla skor

som följer efter mig,
ut i hallen,
nerför trappen,
sliter på mosaikklätt
farstugolv

i det mintgröna
bleka ljuset,
som har en
flammande egg
av orange brand
runt lampetten.

Gatan är hemsk,
trasig och dan,
som jag.

Så står jag då där
på observatorielunden
en sen kväll i augusti
med pusselbitar
som försöker passa ihop,

och med oändlighetens
motiv i mina tankar.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 145 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-20 16:57



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vackert komponerat med fint avslut...
2019-06-27

    Roger Runkar Ragnar
Ett tillkännagivande förföljer substitutet bakom själva texten, som griper tag om mitt pulserande aorta.
Där du diktar dånar dagen.
2019-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg