Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pioner, problem och panik

Pallar pioner
Från grannarnas trädgårdar
Mest nattetid
När ingen annan är vaken
Sätter dem i kallt vatten
På mitt nattduksbord

Han köpte tio röda rosor
Lagade middag jag älskade
Rödvin, bönor och sparris
Ändå hatar jag honom

Äter ärtsoppa på rullpack
Det är både välsmakande
Och billigt
Ätstörningen i mig mår bra
Mycket protein
och
lite kalorier

Han höll om mig hårt om natten
När jag vaknade med ett ryck
Ifrån mina mardrömmar
Han sa att han älskade mig
Och skrev så fort han saknade mig
Det var iallafall vad han berättade

Tvättar trasorna till kläder i sextio grader
De vita t-shirtarna blir svagt grå
Och mina stickade tröjor krymper
Ändå bär jag samma kläder

Han var populär bland mina vänner
Alla älskade honom
Var avundsjuka och
Pratade gott om honom
Jag skulle vara lycklig, tacksam och glad
Att jag träffat just honom
Ingen frågade någonsin hur jag kände




Fri vers (Fri form) av cla.rice
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-23 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cla.rice